Lista mea de bloguri


joi, 22 septembrie 2011

SAUL -numele lui inseamna "CERUT" (Portrete)


S-a nascut in semintia lui Beniamin, in familia lui Chis. A crescut printre prieteni si a fost foarte apreciat de ei. Era un barbat inalt, chipes, modest si rusinos. S-a dovedit a fi un conducator militar extrem de capabil , fapt adeverit de modul in care i-a condus pe israeliti in campaniile lui militare. Toate aceste calitati il calificau pentru slujba de imparat.
Cu toate ca a fost ales de Dumnezeu ca prim imparat al lui Israel, Saul a falimentat in aceasta ocazie unica. Ca profet, Samuel a trebuit sa vina de trei ori la Saul si sa-i spuna ca zilele sale la imparatie erau numarate si ca familia sa nu va mosteni tronul. Prima greseala a lui Saul a fost asumarea slujbei de preot cand a trebuit adusa jertfa, iar Samuel intarzia sa apara. In al doilea rand, nu a adus intru totul la indeplinire poruncile lui Dumnezeu cu privire la lupta. Ulitma lui gresala a fost sa consulte o vrajitoare pentru a lua legatura cu Samuel, care murise-fapt interzis cu desavarsire de Dumnezeu.
Cu toate ca era singurul vinovat de pierderea binecuvantarii lui Dumnezeu, Saul s-a maniat pe David, care i-a ramas credincios, in ciuda faptului ca era urmarot in permanenta. In cele din urma, Saul s-a SINUCIS in timpul unei batalii fara sorti de izbanda, in care fusese ranit. Viata lui Saul a fost un precedent nedorit pentru imparatii lui Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu